Jag ska bli som en delfin

Ibland måste man faktiskt få slå på den som redan ligger ner. Det bör absolut inte sättas i system, men som undantag kan det, vid rätt tillfälle, vara hysteriskt underhållande.

Min käre vän Jonas sitter inte sällan på riktiga www-guldkorn. Den här sidan tipsade han mig om häromdagen, och det är något som är bland det konstigaste jag sett på länge. Faktum är att jag fortfarande inte ens är säker på att det rör sig om ett enda stort skämt. Fast troligtvis inte.

Kort och gott så rör det sig om "Svenska delfin-i-människokropp-förbundet". Layouten är risig värre, men det är främst textinnehållet som får en att häpna. Organisationens ordförande skriver i sitt anförande:

"I denna skrift fanns ett tvåsidigt uppslag om något så vackert som delfiner. Jag blev kär på direkten. Inte metaforiskt utan bokstavligt talat. Jag drömde om den delfinhona jag sett, i flera veckor. När alla tjejer och killar började intressera sig för varandra och fråga chans, tillbringade jag min tid på djurparken, och tittade drömskt på delfinerna, som rumlade runt av livsglädje.

Åren har gått sedan dess, och jag har blivit äldre och visare. Jag har förstått att denna kamp, kampen för personers rätt att byta art, måste föras ute bland allmännheten, bland er som läser detta. Och jag är inte ensam. Vi är ett flertal som inte känner oss som andra, och nu vill vi manifestera vårt budskap.

Är det en rättighet att få byta kön så är det också en rättighet att få byta art. Om jag vill operera in en fena av konstruerad av brosket från delar som ändå bara är ett motstånd i vattnet, samt hud från min baksida (om detta är möjligt), ja då ska jag få göra det."

Dessa människor vill bland annat:

"- Möjlighet för DHB:are att erkännas juridiskt som delfiner
- En frizon för DHB:are, helst i varmare klimat i ett örike, finansierat av den svenska staten
- Att delfiner ges s.k. mänskliga rättigheter
- Att vid efterföljning av artbytet behålla vårdnaden om våra mänskliga barn
- Eko-lokalisering ska bli erkänt som ett världsspråk
- Redan idag ge möjlighet åt DHB:are att med hormoniell behandling och plastikkirurgi förändra sina kroppar så att de blir mer lika andra delfiners
- Möjlighet att ingå artneutrala äktenskap med delfiner"

Fast å andra sidan, vem är jag att döma? Man vill ju inte gärna ses som reaktionär om typ hundra år: "Kolla in den här bloggen. Föraktet för DHB:are är skrämmande. Han är ju inte homofob eller rashatare, men långt ifrån tolerant i sina inskränkta åsikter", kanske någon jävel konstaterar om tre generationer.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det finns ett avsnitt av South Park där en av papporna byter art till just delfin.Är det så att

a) SDiM-förbundet är ett skämt inspirerat av SP eller som SP har inspirerats av?

b) de här delfinmänniskorna finns på riktigt (kanske bara är en del av ett större internationellt delfincommunity), och avsnittet är verklighetsbaserat?

c) hemsidan och serien inte har något med varandra att göra?

2008-11-03 @ 20:52:15
Postat av: Michelle

Alternativ c, enligt hemsidan.

2008-11-04 @ 13:36:32
Postat av: Martin

Kan man välja två alternativ? I så fall lägger jag mina slantar på b OCH c.

2008-11-07 @ 12:05:24
URL: http://metaliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0