"Welcome to Hollywood"

American Idol är igång igen! Fantastiskt. Jag älskar allt med det här programmet; kitschen, den superproffsiga produktionen samt alla oslipade sångtalanger.

 

Fatta maxfaktorn när snyftinslag om en blind kille, som senare visar sig vara värsta stjärnan, ackompanjeras av Coldplay. Eller som förra året, då en tonårig hemlös charmsnubbe följdes under sin uppgång och ett efterföljande fall. Enligt alla rimliga smaklagar borde allt det här vara vedervärdigt, men jag älskar’t. Det är den amerikanska drömmen förpackad i rekordbra tv.

 

Till årets säsong, den åttonde i ordningen, har juryn förstärkts med ett nytt, namnkunnigt ansikte. Kara DiGuardi är välrenommerad musikproducent som hamnar någonstans emellan Simon och Paula i sin framtoning. Det ska bli spännande att följa utvecklingen av gruppdynamiken i smakrådet. Än så länge, efter två sedda avsnitt, funkar det finfint.

 

Så, vem blir årets flickfavorit och vem blir outsidern (alltid lika roligt när de ”alternativa” rockarna hamnar i den sistnämnda kategorin, fastän typ hälften av alla high school-kids i USA har emolugg)? Och vilka stjärnor kommer att förära oss med gästinhopp som sångcoacher under vårens gång? Åh, så spännande.

 

”This ...  is American Idol”, som Ryan Seacrest brukar säga.   


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0