Han ba' river av ett riff

Åh nej, nu har det hänt igen! En hiphopartist har gett sig in på den dödsdömda rockbanan. Och den här gången är det inte heller vem som helst, utan allas vår dreadsälskling Lil Wayne. Sicken soppa.

Micke
var hygglig nog att skicka över en länk till en sida där en del nytt Weezy-material är upplagt. Den enda hittills bekräftade låten från ett album som sägs komma den 6 april är Prom Queen. Och hur ska det här egentligen bäst sammanfattas? Jo, på följande sätt: Autotune, HÅRDROCKSRIFF [sic!] och collegerockvibbar = knappast okej.

Fredrik Strage skrev en krönika i DN den 21 november förra året om rapparna och deras tvivelaktiga smak när det kommer till samarbeten med vita musiker. Kanske har han en poäng i texten.

"Eftersom de flesta amerikanska rappare anser att vita musiker inte kan vara det minsta coola ignorerar de liknande kriterier när de lyssnar på rock. I den genren letar rapparna bara efter skickliga musiker och trallvänliga melodier. Därför har indie- och alternativrock låg status i hiphopkretsar medan torrbollar som Coldplay, Phil Collins och U2 omfamnas."

Men, för att komma tillbaka till det nya Lil Wayne-materialet. Allt är inte pest och pina. Det här rätt bra skit, Troublemaker som är producerad tillsammans med Young Money. Imponerande att en stor del av den löpande band-komponerade hiphopen signerad den lille New Orleans-magikern slår det mesta inom genren.

   

Kommentarer
Postat av: Jonas

Jag vill minnas att Ice-T:s rockkarriär inte heller var helt lysande. Däremot är Public Enemys och Antrax låt "Bring tha Noize" bra grejer, som faktiskt släpptes ett helt år innan Rage Against the Machine gjorde entré.Men det var förstås ages ago... Kan förresten säga att "Berlin - stad av rök" är mycket bra. Räkna med en hel del oväntade vändningar och queer-romantik.

2009-01-30 @ 13:25:30
URL: http://jagochminmac.blogspot.com
Postat av: Jonas

http://se.youtube.com/watch?v=RBA-xi8WuCU

2009-01-30 @ 13:28:53
URL: http://jagochminmac.blogspot.com
Postat av: Martin

Åh, fan vad spännande med nya delen i Berlin-serien! Oväntade vändningar och queerromantik är ju sällan helt fel. Såg för övrigt att Strage skrev en krönika om Lil Waynes rocklåt i fredagens DN. Telepati, hehe!

2009-01-31 @ 03:02:37
URL: http://metaliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0