Att stanna upp

Vänner! Sedan jag kom tillbaka från USA har jag inte haft glöden att dela med mig av mina vardagsfunderingar. Mitt liv består återigen av jobb, och det finns sällan fritidsbilder som känns värda att dela med sig av. Film-, tv- och musiktips kan man hitta i stort sett överallt. Därför tar jag en liten bloggpaus. Jag lovar att meddela dem som kan tänkas vara intresserade av en eventuell fortsättning någon gång i framtiden, när det väl blir dags. Må väl! Jag önsker er alla en glad midsommar.

/Martin

Andra bullar

Peter Magnusson är den här dampiga Hey Baberiba-medlemmen som alltid har fått mig att sucka uppgivet. Uppe i varv liksom. Folklig slapstickhumor är väl inte min grej helt enkelt. Och allt det här dessutom kombinerat med ett småstekigt yttre.

Men tänk, ibland kan man faktiskt vara ute och cykla. Magnusson, som tycks ha en mängd järn i elden för tillfället, imponerar på mig. Den 31 juli är det biopremiär för hans regidebut, bröderna Herngren- vibbiga Sommaren med Göran. Men framförallt så är han aktuell med TV4:s minimetaserie Blomstertid, där Brommakomikern spelar de tre rollkaraktärer som följs av en dokumentärfilmare, dryga dussinet år efter studenten.

Det är plågsamt, lite lustigt, men framförallt småbriljant i all sin enkelhet. Jag fattar faktiskt inte vad den där Virtanen på Aftonbladet och en drös andra tv-recensenter menar med att serien är ett halvt misslyckande, eftersom den anses stå och balansera mitt emellan drama och komik. Suck. Det är ju liksom det som är det fantastiska, att Blomstertid inte är så där fyranpatenterat lätt att genrebestämma.

Återstår inte mer än att lyfta på hatten för herr Magnusson den seriöse.

Positivt utfall

Lite irriterad blir man över alla dessa Facebook-applikationer och -tester. Illa konstruerade frågor och tönitiga ämnen får mig att irriterat trycka bort alla eventuella förfrågningar. Men nu så har ett extremt oseriöst och lustigt test dykt upp på allas vårt nätcommunity: "Vilken somalisk pirat är du?".

I mitt fall blev svaret:

"Martin just took the 'Vilken Somalisk pirat är du?' quiz and the result is Party-Orvar.

Du är utkiken som sitter i fören på gummijollen. 60 mil mitt ut på havet sitter du där och får de härliga saltstänken i ansiktet. Helt plötsligt får du syn på en amerikansk kryssare och skriker till dina vänner att öppna eld och efter cirka tre skott blir ni sprängda i luften av en stor kannon som finns på kryssaren. På efterfesten sitter du mest i ett hörn för ingen vill hänga med utkiken. En hårdnackad krabat!"

Stockholmssommar

Ursäkta uppehållet, internetstrulet i Värmdö förföljer mig alltjämt. Nedan följer en liten sammanfattning, i bildform, av de senaste dagarna i mitt liv. Jag har träffat en hel del kompisar, familjen (mors dag, hallå!) samt börjat jobba igen.

FREDAG


Häng på Debaser Slussens uteservering med bland andra Micke och
Maria.

LÖRDAG


Öldrickande och lyssnande på Metallica på Mickes föräldrars balkong
i Näckrosen.
Observera att jag sträcker ut handen och INTE fotar mig själv.

SÖNDAG


Pappa och lillebror Fille på verandan i Värmdö.


Lillebror numero due, Cesar.

MÅNDAG


Personalfest i Rosendals trådgård på Djurgården. Jag och min
boulemedspelare Lina hamnade sist bland de åtta lagen (förlust med
1-13 och 2-11). Jag fick dock en cd med Regina Lunds dikter i tröstpris.

RSS 2.0